Alovera Keur Elite Sport

Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder: Fokker:
KWPN
Merrie
19-05-2005
170 cm
Bruin
Kojak
Olvera SK
Stal Dijkzicht Didam
     

Ik ben geboren in Didam bij stal Dijkzicht waarna ik als jaarling gekocht werd door Stalhouderij Kasteelsche Hof en Stal Verona. Tot mijn derde jaar heb ik bij Stal Verona op kunnen groeien en ben daarna naarStal Dijkzicht gebracht om zadelmak gemaakt te worden en te worden getraind voor de IBOP. Ik werd daar getraind door Karel Soethout en Niels Brussen. Op 9 december 2008 heb ik de IBOP springproef met een totaal van 76,5 punt behaald. Hierna ben ik even terug gegaan naar Stalhouderij Kasteelsche Hof waar Malou Sniedt mij dressuurmatig is gaan rijden. Ook werd ik in het jaar 2009 gedekt door de hengst Lexicon en werd tevens reservekampioen op de centrale keuring in Ermelo van de 4-jarige springpaarden. Nadat ik in 2010 een mooi merrieveulen "Kasteelsche Hof Fay" heb gekregen ben ik aan het eind van het zomerseizoen teruggebracht naar springstal Niels Brussen om verder  getraind te worden in de springsport. In december 2011 heb ik mijn sportpredikaat behaald Z springen en 6 wp. M.i.v. januari 2012 ben ik weer terug bij Stalhouderij Kasteelsche Hof waar Joyce de Kruiff mij gaat uitbrengen in de dressuursport.

 


 

 

 

C'est Jaela

Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Fokker:
KWPN
Merrie
19-03-2007
165 cm
Vos
Johnson
Ladonna
Stal Hyperion bv
 
       

C’est Jaela is geboren bij Stal Hyperion uit de Olympische dressuurhengst Johnson (Jazz x Flemmingh) en moeder Ladonna (De Niro x Welt hit 2). Op 3-jarige leeftijd is Jaela op de keuring ster (voorlopig keur) geworden. In 2011 hebben wij haar gekocht en is ze PROK gekeurd. Jaela is een merrie met veel werklust en een super beweging. In 2012 hebben we Jaela gedekt met de goed bewegende dressuurhengst Eye Catcher (Vivaldi x T.C.N. Partout) die op de KWPN hengstenkeuring reservekampioen is geworden. In 2013 is de vosmerrie Ilana Kasteelsche Hof geboren. Jaela wordt momenteel gereden door Joyce de Kruiff en Jaap v/d Heuy.

 

 

 

Charmeur-K

Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Fokker:
KWPN
Ruin
26-05-2007
163 cm
Bruin
Ukato x Indoctro
Valeur-K
Stalhouderij Kasteelsche Hof
 
       

Charmeur is in 2007 op de Kasteelsche Hof geboren. Moeder Valeur is door ons gefokt en is een afstamming van Indoctro. Indoctro beschikt over veel ras en uitstraling en werd als jong paard Verrichtingskampioen, kampioen van de hengstencompetitie, Nederlands kampioen van de 4-jarige springpaarden, Maar ook in een jaar internationaal springen leverde hij grote successen op hoog niveau: Vader van Charmeur is de springhengst Ukato. Onder Willem Greve heeft Ukato zich op Internationaal niveau ontwikkeld en lijkt hij alles te bezitten om het hoogst haalbare in de sport te bereiken. Charmeur is een fijn paard dat graag voor je wil werken en loopt inmiddels ook al wat uurtjes in de lessen mee Charmeur is ook de vader van Kasteelsche Hof Frodo

 

Chippie

Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
onbekend
ruin
01-01-1991
1.45 cm
vos
onbekend
onbekend
 
Chippie
     

Ik sta nu al een aantal jaren op de Kasteelsche Hof omdat mijn baasje is gaan studeren en niet zoveel tijd voor me had. Eten is mijn lust en mijn leven. Als ik uit de wei gehaald wordt en ik zie ergens eten dan ga ik er ook gewoon naar toe. Vooral als ik door kleine kindjes vastgehouden wordt. Eigenwijs ben ik wel maar zeker niet lui dus willen er altijd graag kinderen op mij rijden. Op mijn lichaam heb ik overal witte stippeltjes daarom kan iedereen mij altijd herkennen.

Fay Kasteelsche Hof (ster, prok)

Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:


Fokker:
KWPN
merrie
02-04-2010
166 cm
Donkerbruin
Lexicon
Alovera SK Elite, sport
springen
Stalhouderij Kasteelsche Hof en Stal Verona
     

Fay is een prachtige nakomeling uit onze springmerrie Alovera SK. De springgenen heeft ze ook zeker van haar vader Lexicon (Voltaire x Amor) meegekregen die zelf op internationaal niveau gesprongen heeft. Als 3-jarige is Fay door Stal Saaltink keuringsklaar gemaakt en heeft zij tijdens de keuring in Brummen haar ster predikaat behaald. In datzelfde jaar hebben we haar laten dekken door de hengst Spartacus (Stakkato x Granus) waaruit afgelopen zomer het merrieveulen Jilzz Kasteelsche Hof is geboren. Op dit moment staat Fay in training bij Niels Brussen die haar uit gaat brengen in de springsport

Golan

Naam:
Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Cappells Golan
Welsh Cob
Ruin
19-06-2001
155 cm
Koffievos
Cappells Dandy
Ross Blodwen Llwyd


 
Golan
 
     

Voordat ik in 2010 bij de Kasteelsche Hof kwam, heb ik eerst twee jaar met Anne dressuur gereden en gesprongen. Nu loop ik in de lessen mee en dat bevalt mij prima. Hier kan ik mij helemaal in uitleven, soms net doen of ik het niet begrijp en andere grapjes uithalen. Toch ben ik heel braaf en kunnen er zowel kinderen als volwassenen aardig met mij uit de voeten. De springlessen zijn altijd erg leuk, het liefst zou ik er dan overheen crossen maar helaas dat mag dan weer niet. Sinds vorig jaar loop ik ook voor de marathonwagen en dat vind ik super.

Jolie Fleur

Jolie Fleur is in 2014 bij ons op stal gekomen en loopt mee in de manegelessen. Jolie is een pony die graag wil lopen en dol is op springen.   Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Fokker:
onbekend
merrie
01-01-2000
136 cm
bruin
onbekend
onbekend
onbekend
 
 

Kas

    Ras:
Geb.datum:
Labrador
01-04-2007
 

 

Kasteelsche Hof Azira

In 2007 is Azira bij ons op de Stalhouderij geboren uit onze lieve merrie Verona´s Kyara. Na een paar maanden mocht ze bij haar moeder weg en heeft zij drie jaar bij stal Verona gestaan om samen met Verona´s Pebbles op te groeien.
Toen Azira 4 was is ze weer terug gekomen en is ze zadelmak gemaakt door Niels Brussen in Elst.
Hierna is Malou Sniedt op haar gaan rijden en vanaf  2014 rijdt Joyce de Kruiff dressuurwedstrijden met Kasteelsche Hof Azira. Het is een superfijne, werkwillige merrie die het goed doet in de wedstrijdring. Momenteel is ze M2 met wp bij de paarden
  Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Fokker:
Welsh K
merrie
21-06-2007
154 cm
donkerbruin
Orchard Boginov
Verona's Kyara
Stalhouderij Kasteelsche Hof

 

 

Lady

Ik ben in 2008 op de Kasteelsche Hof gekomen nadat ik eigenlijk al mijn hele leven op de Rijnhof in Millingen heb gestaan. In Millingen hoefde ik de laatste tijd nauwelijks nog te werken waardoor ik wel heel erg dik was geworden en het beter voor mij was dat ik ergens anders weer aan de slag zou gaan. In het begin was ik erg stijf en wilde ik alleen maar snel en plat door de bocht maar nu ik wat beter in mijn vel zit gaat het rijden mij weer beter af. Ik vind springen en dressuur allebei erg leuk en hoop ook dat ik nog heel wat jaartjes mee kan doen op de Kasteelsche Hof.   Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Gelders
merrie
onbekend
156 cm
vos
onbekend
onbekend
  Lady

 

Lysander

Ik ben op de Kasteelsche Hof geboren en mijn moeder is Grace, die ook nog steeds op de KH rond loopt.
Mijn vader is de beroemde zwarte hengst Ferro die onder Coby van Baalen op hoog niveau dressuur gelopen heeft. Op mijn 5e liep ik M1 dressuur en daarna ben ik naar Hoogland verhuisd. Hier heb ik lekker dressuur, springen en western gereden.
Vanaf mei 2007 sta ik weer op de KH, waar ik mee ga lopen in de lessen zodat jullie nog iets van mij kunnen leren.
  Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Fokker:
KWPN
ruin
31-03-1993
161 cm
donkerbruin
Ferro
Grace
P.M. Arnts
Ooij

 

  Lysander

Mazzel

    Ras:
Geb.datum:
Vader:
Moeder:
Gefokt door:
Labrador Retriever
27-03-2005
Roe v.d. Hurkse Hoeve
Hillary v.d. Romi's Hoeve
fam. Van Teeffelen-Bulthuis in Winssen
www.wunderingheights.nl 
  Mazzel

Nijntje

Geb.datum:
Vader:
Moeder:
03-12-2011
Boerenfox
Jack Russel

 

Otje

Hallo allemaal, als kleinste van de groep ben ik zeker niet de gemakkelijkste.
Sinds de winter 2005 sta ik hier en vind het steeds leuker. In het begin moest ik erg wennen en kon heel erg boos kijken maar niemand was er van onder de indruk dus kan ik net zo goed weer vrolijk doen.
In het begin kon ik ook lekker klieren in de les, van alles heb ik geprobeerd. Nu vind ik het toch wel leuk om mee te doen dus gedraag me voorbeeldig. Zelfs in de beginnersles kan ik nu al meelopen. Goed he!
  Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Welsh
merrie
2001
110 cm
bruin
onbekend
onbekend
  Otje met Remco

Sulaatik's Sugar Honey

Wat een lange naam heb ik he? De eerste naam is vernoemd naar de stal waar ik geboren ben. De tweede naam naar mijn moeder en Honey dat ben ik. Toen ik 7 was kwam ik op de Kasteelsche Hof. Claudia ging met mij wedstrijd rijden. Dat was een leuke tijd, springen vond ik het leukste. We hebben Z gesprongen en M1 dressuur gelopen. Daarna ben ik naar Lent verkocht en kwam daar bij een andere pony, Flame. Daar hebben we een aantal jaren gespeeld maar daarna zijn we samen naar de Kasteelsche Hof gegaan. Nu sta ik weer prima hier en ben mijn wilde haren een beetje kwijt. Nu ben ik te oud geworden en loop ik lekker los op het terrein zodat ik alles nog wel een beetje in de gaten kan houden en ik af en toe naar het huis wandel om bij Remco en Fieke iets lekkers te halen. Dus niet raar opkijken als je een pony los ziet lopen, ik ben het maar...   Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:

Moeder:
Fokker:
New Forest
merrie
21-05-1979
145 cm
bruin
Offem Aramis
Stapplecross Sugar Puf
mw. G. de Haan
St. Hubert
  Sugar Honey

Til's Gijsbert

Ja jullie zullen wel denken: wie is Til’s Gijsbert?
Maar de meeste mensen kennen mij natuurlijk als Flame, want dat is mijn roepnaam.
Ik ben op de Kasteelsche Hof gekomen in 1997 samen met Honey. Ik vind het erg leuk om in de lessen te lopen. Ook ben ik nog een jaartje mee op wedstrijd geweest; dat vond ik erg leuk en ging ook heel goed.
Springen vind ik thuis het einde, soms spring ik zo hoog dat het voor de ruitertjes moeilijk is om op mijn rug te blijven zitten. In de wei speel ik nog wel eens een spelletje met de kinderen; dan laat ik me niet vangen of ik kijk erg boos. Maar dat bedoel ik niet zo hoor.
  Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Fokker:
New Forest
ruin
05-04-1987
135 cm
bruin
Oleander
Til's Florence
G. Memelink
Steenderen

 
  Flame

Verona's Aschwin

Toen ik drie jaar was ben ik op de hengstenkeuring geweest. Het ging erg goed, maar heb het net niet gehaald. Het jaar daarop kon ik terugkomen, maar toen besloot mijn toenmalige baas om mijn broertje voor te brengen. Hij is goedgekeurd en staat nu in Zweden. Zijn naam is Verona’s Bogi.
Daarna ben ik op de Kasteelsche Hof gekomen en hebben een aantal mensen wedstrijd met mij gereden. Sanne heeft met mij dressuur gereden t/m M2, en ik heb L gesprongen met Nienke. Toen Sanne 18 werd mocht ze niet meer met mij op concours en ben ik alleen nog maar in de lessen mee gaan lopen.
Ik ben wel een beetje een watje want ik laat me altijd door de andere paarden wegjagen. Onder het zadel ben ik superlief en omdat ik zo makkelijk alles kan, wil iedereen graag op mij rijden. Ik geloof dat mijn moeder inmiddels haar 15e veulentje heeft gekregen dit jaar. Mijn zusje Kyara staat ook hier op stal.
  Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:

Moeder:

Fokker:
Welsh
ruin
05-05-1992
147,5 cm
vos
Vita Nova's Celesto
Thriantha's Nathalie
Stal Verona
Wijchen
 

Verona's Kyara

Verona's Kyara is als jaarling bij ons op stal gekomen. Zij is gefokt uit de keur preferente merrie Thrianta's Nathalie, (tevens ook de moeder van Verona's Aschwin). Wij waren direct verliefd op haar lieve uitstraling, en haar mooie bewegingen.
Jorine Rutten heeft haar in de dressuursport uitgebracht t/m de M2; hierna is zij gestopt i.v.m. studie. Springen vind Kyara ook erg leuk, maar hierin is ze nooit in de sport uitgebracht.
Kyara heeft in 2007 een merrieveulen Kasteelsche Hof Azira gekregen die inmiddels ook succesvol in de dressuursport uitgebracht wordt.
Inmiddels loopt Kyara ook in de lessen mee zodat zij een heleboel kinderen-volwassenen de fijne kneepjes van het rijden kan leren.
In Maart 2015 verwacht Kyara weer een veulentje, de vader is Orchard Boginov net als de vader van Azira
  Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:

Fokker:
Welsh K
merrie
18-04-2002
148 cm
zwart
Magister Thrianta's Nathalie
Stal Verona

 

 

Wieke

Wieke is net als Wilco met 1 jaar bij ons op stal gekomen. Samen hebben ze voor de wagen beleerd, maar hierna zijn ze gesplitst omdat Wieke beter bij Igram in het span past.
Wieke vind het erg leuk om voor de koets te lopen, maar doordeweeks in de manegelessen heeft hij het ook prima naar zijn zin.
  Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Fokker:
Fries
ruin
04-05-2007
167 cm
zwart
 Harmen 424
Lieke J
W. Jeurninck


 

 

 

Wilco

Wilco is samen met Wieke bij ons op stal gekomen toen hij 1 jaar was. Op 2 1/2-jarige leeftijd zijn Wilco en Wieke naar John v/d Broek (www.paardenkoetsier.nl) gebracht om te beleren voor de wagen.
Wilco loopt meestal samen met Ype voor de wagen en Wieke en Igram vormen samen een span.
Met drie jaar is Wilco ook zadelmak gemaakt, dus kan hij nu ook lekker in de manegelessen meelopen.
  Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:
Fokker:
Fries
ruin
22-03-2007
165 cm
zwart
Tsjerk 328
Tsjalke 397
W. Jeurninck
 
 
 

 

Ype

Al weer een paar jaartjes ben ik hier. Eigenlijk bedoeld om voor de koets te lopen, maar zo braaf dat ik ook in de lessen mee mag doen. Voor de koets vind ik wel veel leuker en vinden ze mij soms wel pittig; in de les ben ik geloof ik het tegenover gestelde.
In ieder geval ben ik kei goed in pionnen omlopen ha ha.... Jorine heeft nog even met mij wat dressuurwedstrijdjes gereden en hebben we toch wat winstpunten en prijsjes gewonnen. Dat was erg leuk, maar Jorine is nu bij de pony’s gaan rijden.
Voor de koets vind ik wel het leukste. Ik kan alleen voor de koets, maar ook in 2- of 4-span meelopen. Dat laatste is altijd wel stoer. In de zomer loop ik ook niet altijd met de lessen mee, omdat we dan veel met de koets op pad gaan. 
  Ras:
Geslacht:
Geb.datum:
Hoogte:
Kleur:
Vader:
Moeder:

Fokker:
Fries
Ruin
30-03-1999
160 cm
zwart
Krist
Fokje Fan Ealsum
Meinderstma
Oudwoude
  Ype

Login